Een pup bij de Vrolijke Hollander vandaan;

1) Vanaf dag 1 worden ze gesocialiseerd en gehabitueerd. Als toekomstige eigenaar mag u hierbij helpen.
2) Ze krijgen vanaf dat ze afspenen natuurlijke voeding.
3) vanaf heden (2018) worden ze getitert in plaats van blind geënt om onnodig volstoppen met gifstoffen te voorkomen.

4) Voordat ze naar hun nieuwe eigenaren mogen worden ze gekeurd door de dierenarts, worden ze gechipt door de Raad van Beheer, wordt de stamboom gemaakt (soms nagestuurd) en worden de puppen ontwormt.
5) De puppen krijgen een puptest van een externe gedragstherapeut om de rode draad van het karakter vast te leggen en zo u te helpen met het maken van de juiste pupkeuze.
6) Wij organiseren een reünie!
7) Bij het ophalen krijgt u mee; voeding voor de eerste dagen, een nestlap/fleecespeeltje met het nestgeur eraan, een online training, en een tuigje.

8) U kunt met uw pup gratis komen lessen (9 praktijklessen en 1 theorieles).


E nest

Geboren: 31-03-2020
Moeder: Dielke de Vrolijke Hollander (zie kopje de honden)
Vader: Laxco Rhaegar van de Dorestee
2 reuen & 5 teven

(foto's staan nog onder het kopje nieuws maar zullen z.s.m. verplaatst worden naar hieronder)


D nest

Geboren: 9-8-2015
Moeder: Alena de Vrolijke Hollander (zie kopje de honden)
Vader: Holland Messi van Le Dobry
(zie http://www.ledobryhollanders.nl/ )

5 reuen & 7 teven

In het fotoboek hieronder zullen wekelijks foto's bijgeplakt worden. :) Onder het fotoboek zullen er korte verslagen staan. Bovenaan van de eerste week en zo kunt u naar beneden scrollen om steeds een week verder te gaan.

De eerste week:
Was vooral vermoeiend hahaha! Leen moest even weer wennen aan zoveel verantwoordelijkheid. Ze maakte mij dan ook geregeld s'nachts wakker zodat mijn wallen onder mijn ogen nu ongeveer tot op mijn knieën hangen. Ook hebben wij dag en nacht de puppen bijgevoerd, het is zo een groot nest. Nog een paar dagen tot een week volhouden en dan zijn ze alweer genoeg ontwikkelt om van een schoteltje wat pap te kunnen eten.  De eerste dagen kwamen ze nog niet echt aan. Maar nu vliegen de grammen eraan! Het gaat dus super goed!

2,5 week oud:
Inmiddels zijn de oogjes open en kunnen ze horen. Ze beginnen op ons te reageren. Zo ontzettend leuk! Dus de eerste socialisatie prikkels krijgen ze al voorgeschoteld. De puppen laten al zien hoe muzikaal ze zijn! :)

4,5 week oud:
Wat een ontwikkeling! Ze proberen uit, rennen, spelen en reageren zo leuk op ons! Ze gaan bijna dagelijks mee op pad om de wereld te zien zoals bijvoorbeeld auto's, tractors, fietsers, motoren, schapen, geiten, koeien, konijntjes, het bos, de markt, de winkels etc., etc. Het is vol op genieten van ze! Nog 3,5 week en dan gaan ze alweer met hun nieuwe eigenaren mee. Wat gaat de tijd snel!!!

Socialiseren is ontzettend belangrijk!!!! Niet alleen bij zijn of haar nieuwe baas maar juist ook bij de fokker

Wennen aan...........:

Wat gaat de tijd hard!!! 6 weken oud alweer. Ze laten super snel herstelvermogen zien. Ze zijn deze week gechipt, er is wangslijm afgenomen voor het DNA profiel en ze zijn ingeënt. Van de reutjes waren alle balletjes aanwezig. Alle hondjes zijn gezond verklaard.
Ik ben nu al super trots op dit nest! Dagelijks gaan ze ergens mee naartoe. Dat is hier op de website bijna niet bij te houden.
Komende week krijgen ze hun puppytest en zullen de toekomstige eigenaren te horen krijgen welk hondje het beste in hun leef/gezinssituatie past. 

Het socialiseren blijft doorgaan!
Inmiddels zijn de puppen gechipt door de Raad van Beheer en ze zijn bij de dierenarts ingeënt en hebben een gezondheidscheck gehad.

 

Met 7,5 week zijn de puppen uitgevlogen naar een warm (nieuw) nest!

 

Op zondag 10 April hadden we een reünie wandeling bij de Soesterduinen. Wat een leuke honden zijn ze geworden! Heerlijk om ze weer terug te hebben gezien!


C- Nest.

Mats van de Swiepdrift X Alena de Vrolijke Hollander.

Ik had een geweldig leuk filmpje gemaakt met o.a. de geluidsfragmenten van het Q-Music radio interview. Helaas is de film te groot om hier te loaden.

Er zijn twee epilepsie gevallen bekend bij het C-nest. De oorzaak is niet te achterhalen. Althans, de een zegt het komt bij die en die hond vandaan en de ander zegt dat het niet waar is. Dus kunnen wij niets mee.
Het heeft mij in ieder geval doen besluiten om niet meer onnodig te enten en voortaan te gaan titeren. Hierbij wordt gekeken hoeveel anti stoffen de hond nog heeft voor verschillende ziekten.
Ook kijken wij kritisch naar voeding. En zoals altijd blijven wij lijnen uitzoeken op mankementen.

Cato, Catrien, Caja, Clara, Cees, Co, Carel en Ciske;


B- Nest.

Nico Excellent van Treekzicht X Mijke van de 's-Gravenschans

Het b-nest is elke week mee geweest naar de Ommer Bissingh. Wij bezochten dierenparken, markten en ze gingen mee naar de hondenschool waar zij verschillende rassen ontmoette.

Bram, Bas, Beer, Bart, Bolle, Broar, Baas, Bijke en Beppie:


Als gedragstherapeut zijnde vind ik het bijzonder belangrijk dat de jonge puppen goed gesocialiseerd worden!!! Ze worden dan ook dagelijks blootgesteld aan diversen prikkels!

A- Nest.

Shadow van de Boermastreek X Mijke van de 's-Gravenschans

 
 
 

Anouschka, Aaya, Alenka, Alena en Aaron Yoep: