ALENA de Vrolijke Hollander

Behaalde titels:
-Jeugdwinster 2012
-Nederlands Jeugd Kampioen 2013
-Beste teef VVHH clubdag 2013
-Sociale Huishond diploma 2014
- GGB diploma 2014
- Fokgeschiktheidscertificaat 2015
Heuponderzoek: HD A. Botafwijking: 0 . Norbergwaarde: 40 .
ED 0/0
Spondylose vrij

Alena is geboren op 21 januari 2012.

Ze komt uit de combinatie Mijke van de 's-Gravenschans X Shadow van de Boermastreek.

Wij hebben haar zelf gefokt. Zie A-nest.
Het is een fijn rustig (misschien een beetje lui?) hondje dat graag wil werken en heel aanhankelijk is. Ze ligt ontzettend graag tegen mij aan. En ze knuffelt graag! Alena wordt ook wel Leen, Leenepeen of de Paneni genoemd. Ach,......ze luistert overal wel naar.
Wij zijn "Do As I Do" aan het uitdiepen en wij zijn momenteel Heelwork to Music weer aan het oppakken.

 


BOLLE de Vrolijke Hollander

Behaalde titels:
-Beste jonge hond VVHH clubdag 2014
-Beste Reu VVHH clubdag 2014
-Sociale Huishond diploma 2014
-GGB diploma 2014

Gezondheid :

- HDA

- ED 0/0

- DM vrij

- Spondylose vrij

- SDCA 1 vrij

- SDCA 2 vrij

Bolle is geboren op 24 juni 2013

Hij komt uit de combinatie: Mijke van de 's-Gravenschans X Nico Excellent van Treekzicht

 

Bolle is zeer sociaal naar volwassenen en kinderen. Kinderen zijn regelmatig met hem aan het werk. Bolle is ontzettend lief voor ze.
Op een leeftijd van 4,5 maand gaf Bolle al zijn eerste demo dogdance aan publiek op een evenement. Bolle is erg werklustig en een fijne hond om mee samen te werken. Hij is altijd vrolijk en is erg populair bij iedereen.
Soms is hij iets TE enthousiast. Maar daar kan iedereen wel om lachen. Dan komt hij een beetje lomp en onbenullig over. Maar het straalt van zijn kop af dat hij het goed bedoeld!

31 maart 2015 hadden we aan een starterscursus voor politie, speur en reddingshonden meegedaan. Het was leuk om te doen, maar Flygillity ligt hem meer. Dogdance doet hij mooi, maar door zijn enthousiastme blaft hij teveel en dat kost ons elke keer punten. Hij heeft een keer een prijs gewonnen voor de meest vrolijke hond van de dag. Dat is hij eigenlijk alle dagen, vrolijk.

Bolle heeft zijn fokgeschiktheidscertificaat behaald (2015) waarna zijn heupen, ellebogen en rug officieel (in Duitsland) zijn gekeurd.
De uitslagen waren allemaal goed! Bolle heeft op het moment van dit schrijven 3 nesten verwekt. Het zijn stuk voor stuk leuke, vrolijke honden.

 


 

DIELKE de Vrolijke Hollander

Behaalde resultaten :

-Sociale Huishond (FHN) 

-Level 1 Mantrailing bij MTO

Gezondheid :

- Spondylose vrij

- HD-A botafwijking :0, norbergwaarde :40

- ED vrij

- DM vrij

- SDCA 1 vrij

- SDCA 2 vrij

Dielke is geboren op 9 augustus 2015 en komt uit een nest van 12.
Zij komt uit de combinatie Alena de Vrolijke Hollander X Holland Messi van Le Dobry.

Dielke is therapiehond. Zij gaat samen met haar moeder Alena op bezoek bij dementerende ouderen om deze mensen afleiding te geven en om ze in beweging te krijgen. Samen met Alena voeren ze grappige oefeningen uit zoals bijvoorbeeld poot geven, om de as draaien en een buiging te maken.

Dielke traint op het moment voor Mantrailing level 2 . Dat is kortgezegd het zoeken naar een vermist persoon. Zij doet dit erg goed.

Dielke is het maatje van onze kinderen. Ze is ontzettend lief. Mochten de kinderen haar per ongeluk pijn doen, dan gromt ze niet maar kalmeert zij de kinderen door hen te likken. Kortom, ze is een schat van een hond en wij zijn erg blij met haar!

Nu heb je misschien de indruk dat Dielke een zeer rustige hond is. Dat kan ze ook wel zijn. Vooral bij de kinderen en tijdens haar werk. Maar over het algemeen is ze temperamentvol  Zoals de Italiaanse dames kunnen zijn! 😉