In december 2019 zal Dielke de Vrolijke Hollander gedekt worden. Omstreeks februari /maart worden ze geboren en dan mogen ze omstreeks april /mei naar hun nieuwe eigenaren.

Binnenkort zal hier informatie met foto over de toekomstige vader van de pups geplaatst worden. 

Wij zoeken een gastgezin voor een teefje uit dit nest (bij voorkeur in de buurt van Albergen) die het leuk zouden vinden een nestje van dichtbij mee te maken.

De hond is dan van jullie maar het nestje wat jullie hond in de toekomst zal krijgen (mits hond volledig goedgekeurd) zal op naam van de Vrolijke Hollander zijn. Het nestje kan bij jullie thuis of hier bij ons geboren worden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen. 


Na gedegen onderzoek, hulp vanuit de club waarbij wij aangesloten zijn blijkt de "vervuiling" in het ras waarover ik eerder op deze pagina schreef mee te vallen. Wij hebben inmiddels een lijstje met fijne reuen en zijn bezig met deze eigenaren af te spreken om tot een definitieve keuze te komen. 

Als alles goed gaat hebben wij begin oktober een nestje (mogen in december mee met hun nieuwe eigenaren).

Wij zoeken een gezin waar wij een teef uit dit nest mogen plaatsen waar wij in de toekomst mee verder kunnen fokken  Dat kan bij het gezin thuis of bij ons. Lijkt het je leuk een nestje van dichtbij mee te maken  vraag dan naar de voorwaarden en /of om meer informatie. 


Op 22 december 2018 heeft Dielke haar eerste tentoonstelling gelopen.  Onderstaande geeft weer wat het resultaat is  Ik ben super blij met deze uitslag ! 😄🎄🎉🐾☃️


Na wat tegenslagen in het C-nest (waardoor het C-nest is uitgesloten van de fokkerij door epilepsie) zijn wij een onderzoek gestart naar het veroorzaken hiervan en naar onze toekomstige plannen.
Het blijkt dat in veel lijnen in het ras (bijna alle ) epilepsie geconstateerd is. Wij horen daar alleen niemand over. 

Even hebben wij gedacht hierom te stoppen met het fokken van de Hollandse Herder en waren wij ons aan het verdiepen in de Lankashire Heeler. Inmiddels aardig verliefd geworden op dit ras, dus het lijkt erop dat er een ons roedel komt versterken  Alleen niet nu.

Wij zijn aan het kijken of wij een zo schoon mogelijke lijn voor onze Dielke kunnen gebruiken. Wordt vervolgd....