Op woensdag 18 augustus 2021 is Dielke succesvol gedekt door Joas van Old Diek. (Roepnaam Tico)

Wij verwachten omstreeks 21 oktober puppy's. Deze zullen vlak voor kerst naar hun nieuwe eigenaren mogen. 


Bolle zijn sperma getest ivm een leeg gebleven teef en verdenking van onvoldoende zaad. De test viel goed uit. Bolle zijn sperma is goed van kwaliteit en kan de eicel prima bevruchten. 


Voorgenomen dekking:

               💞Joas van Old Diek💞
                                  X
         💞Dielke de Vrolijke Hollander💞

Wij hopen in augustus een geslaagde dekking te hebben tussen Joas & Dielke.
Naar verwachting zal dan omstreeks oktober de puppy's geboren worden, die dan in december naar hun nieuwe baasjes mogen.

Als gedragstherapeute hecht ik veel waarde aan het vroegtijdig socialiseren van de puppy's.
Dit begint al vanaf de geboorte en vanaf 4 weken gaan ze mee op pad naar de markt, het bos, het dorp, de kinderboerderij etcetera.

Beiden honden zijn volledig gecheckt en vrij bevonden van SDCA1 & SDCA2, DM, ED, HD en spondylose.

Beiden honden hebben een lief karakter en zijn gek op kinderen. Beiden honden zijn energique en werkwillig.

Er kan kennis gemaakt worden met de fokker en moederhond (en oma en groot oom).

 

De kosten voor een pup is €1000,- Dit bedrag dient minimaal een week voor ophalen op ons rekeningnummer gestort te zijn. 

Wij werken met een groepsapp om de toekomstige baasjes met regelmaat een update (video's en foto's) te geven. Uiteraard mogen toekomstige baasjes op visite komen en helpen met socialiseren. 

Voordat u in aanmerking kunt komen voor een pup zal er gevraagd worden een telefoon of video gesprek of live bezoek in te plannen om elkaar eerst beter te leren kennen en te kijken of een pup uit dit nest bij u zou kunnen passen.

De pups krijgen op 7 weken een gedragstest waarna ze aan de juiste baas gekoppeld worden. U mag vooraf wel al uw voorkeur(en) uitspreken. Hier proberen wij rekening mee te houden. 


In de nacht van 31 maart zijn er 2 reuen en 5 teven geboren! Het was een zeer rustige en ontspannen bevalling. Dielke is een relaxte moeder die goed voor haar pups zorgt.

Wij hebben geen puppy's meer. In 2021 willen wij weer een nestje. Houdt de site goed in de gaten wanneer je je hiervoor kunt opgeven. 

Kijk op onze facebook pagina wat wij tot nu toe allemaal met de puppen gedaan hebben.


Nog een paar dagen te gaan en dan zal Dielke bevallen. Ik krijg veel vragen over het socialiseren tijdens de Corona crisis. Wij wonen wat dat betreft gelukkig op een boerderij met een hondenschool (is gesloten) en een paardenstal (wat tot nu toe geopend is) waar veel verschillende mensen komen. Ik heb de mogelijkheid om van alles op te hangen zodat de pups van alles tegen zullen komen hier op ons terrein. Ik heb een balans & coördinatie baan voor puppies, vuurwerk om ze te laten wennen aan geluiden, schapen, paarden, ganzen en kleine kinderen van 2 en 4.

Wij moeten er maar het beste van maken!

Zolang de richtlijnen van de RIVM van kracht zijn zullen wij geen markten of kinderboerderijen kunnen bezoeken. Wel zullen wij proberen met ze naar het dorp te gaan. Ze zullen de beginselen krijgen van het aan een riempje lopen en wij kunnen sowieso rond rijden met de auto op ons terrein. 

Wij houden jullie op de hoogte. 


Op 1 en 2 februari is Dielke gedekt door Laxko Rhaegar van de Dorestee. Wij hopen een goede dracht en rond 3 april op een goede bevalling. 


In december 2019 zal Dielke de Vrolijke Hollander gedekt worden. Omstreeks februari /maart worden ze geboren en dan mogen ze omstreeks april /mei naar hun nieuwe eigenaren.

Binnenkort zal hier informatie met foto over de toekomstige vader van de pups geplaatst worden. 

Wij zoeken een gastgezin voor een teefje uit dit nest (bij voorkeur in de buurt van Albergen) die het leuk zouden vinden een nestje van dichtbij mee te maken.

De hond is dan van jullie maar het nestje wat jullie hond in de toekomst zal krijgen (mits hond volledig goedgekeurd) zal op naam van de Vrolijke Hollander zijn. Het nestje kan bij jullie thuis of hier bij ons geboren worden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen. 


Na gedegen onderzoek, hulp vanuit de club waarbij wij aangesloten zijn blijkt de "vervuiling" in het ras waarover ik eerder op deze pagina schreef mee te vallen. Wij hebben inmiddels een lijstje met fijne reuen en zijn bezig met deze eigenaren af te spreken om tot een definitieve keuze te komen. 

Als alles goed gaat hebben wij begin oktober een nestje (mogen in december mee met hun nieuwe eigenaren).

Wij zoeken een gezin waar wij een teef uit dit nest mogen plaatsen waar wij in de toekomst mee verder kunnen fokken  Dat kan bij het gezin thuis of bij ons. Lijkt het je leuk een nestje van dichtbij mee te maken  vraag dan naar de voorwaarden en /of om meer informatie. 


Op 22 december 2018 heeft Dielke haar eerste tentoonstelling gelopen.  Onderstaande geeft weer wat het resultaat is  Ik ben super blij met deze uitslag ! 😄🎄🎉🐾☃️


Na wat tegenslagen in het C-nest (waardoor het C-nest is uitgesloten van de fokkerij door epilepsie) zijn wij een onderzoek gestart naar het veroorzaken hiervan en naar onze toekomstige plannen.
Het blijkt dat in veel lijnen in het ras (bijna alle ) epilepsie geconstateerd is. Wij horen daar alleen niemand over. 

Even hebben wij gedacht hierom te stoppen met het fokken van de Hollandse Herder en waren wij ons aan het verdiepen in de Lankashire Heeler. Inmiddels aardig verliefd geworden op dit ras, dus het lijkt erop dat er een ons roedel komt versterken  Alleen niet nu.

Wij zijn aan het kijken of wij een zo schoon mogelijke lijn voor onze Dielke kunnen gebruiken. Wordt vervolgd....