Op 22 december 2018 heeft Dielke haar eerste tentoonstelling gelopen.  Onderstaande geeft weer wat het resultaat is  Ik ben super blij met deze uitslag ! 😄🎄🎉🐾☃️


Na wat tegenslagen in het C-nest (waardoor het C-nest is uitgesloten van de fokkerij door epilepsie) zijn wij een onderzoek gestart naar het veroorzaken hiervan en naar onze toekomstige plannen.
Wij hebben ontzettend veel specialisten en ervaringsdeskundigen gesproken!

Daarnaast zien wij dat lijnen, waarvan wij op papier hebben staan dat hierin epilepsie voor komt, nog steeds worden gebruikt. 

Wij vinden De Hollandse Herder een geweldig ras en willen graag dat deze gezond is! 
Door alle gesprekken hebben wij het besluit genomen om voorzichtig aan een nestje met Dielke te denken. Dielke haar vaderlijk zou sowieso schoon zijn en van haar moeder lijn zijn er geruchten  maar dus niets zwart op wit op papier. Met een reuenlijn waarvan wij met zekerheid kunnen zeggen dat die vrij is van alle ellende. En wij wachten iets langer met het eerste nest van haar om de leeftijd waarop eventuele aangeboren epilepsie zich meestal openbaard voorbij te gaan.
Ondanks dat wij uit alle onderzoeken, gesprekken en het wachten zekerheid denken te halen, blijft fokken gokken.
Heb ooit van een ouderpaar aussies onwijs leuke nakomelingen gezien. Hierom werd de combinatie herhaald. Echter waren deze pupjes compleet anders van karakter. Veel lastiger, reaktiever en de pupeigenaren hadden hun handen er vol aan.
Dit was het levende bewijs dat je het van te voren gewoonweg niet kunt voorspellen. De socialisatie was bij beiden nesten nagenoeg hetzelfde, maar de uitkomst was dus duidelijk anders.

Wij zetten op dit moment geen mensen op de lijst (de mensen die er al op stonden hebben wij bericht). Zodra de fokplannen echt zeker zullen zijn zal dit vermeld worden en is er de mogelijkheid om je op de lijst te laten zetten.